Ansjel van Brakel

Ik, Ansjel van Brakel (Terneuzen, 1985), ben geboren in een huis waar paardengehinnik totaal niet aan de orde was. Mijn grote droom, een eigen paard, moest ik hard voor werken. Op mijn 22ste was het zover: ik kocht de Tinker Jesse, waarmee ik 16 jaar lang flinke avonturen heb beleefd. Ik leefde op een wolk toen hij Nederlands kampioen op de stamboekkeuring werd en ik ben buitengewoon trots op de lange lijst met mooie successen die we samen behaald hebben. Van starten in het Z, het behalen van het sportpredikaat, 2de worden op een internationale WE wedstrijd, 8 pagina's in de Penny en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik ben in 2016 gestart bij de NCSAH waarna ik mijn bedrijf Horse ABC heb opgericht in 2017. Dit was alweer mijn tweede bedrijf en die ervaring zorgde direct voor een vliegende start en al vlot had ik een wachtlijst voor les en training. 

Werken met paarden volgens klassieke methode

Ik heb mijn diploma Basic Instructor & Basic Trainer behaald met een 9 voor het lesgeven. Na het basistraject, heb ik een jaar het sporttraject gevolgd en ben vervolgens gestart met de specialisatie Werk aan de Hand. Deze specialisatie heb ik succesvol afgerond, met wederom hoge cijfers. Ik ben klassiek opgeleid in het aan de hand trainen van de basis, de zijgangen en de piaffe, de bijbehorende theoretische kennis en het inzetten van Werk aan de Hand bij revalidatietrajecten. Ook ben ik in het bezit van het ORUN Allround diploma niveau 2 en 3 en geklasseerd in het Z2. 

Coach voor ondernemers

Met 18 jaar ervaring als ondernemer was het voor mij na jaren fulltime in de paarden een logische stap om andere ondernemers te gaan begeleiden. In 2021 ben ik dan ook gestart met het coachen van ambitieuze ondernemers. En sinds 2023 mag ik mijzelf officieel Register Businesscoach noemen (1 van de 8 van Nederland) waar ik heel trots op ben. Ondertussen ben ik ook alweer een aantal jaar verbonden aan de NCSAH als gastdocent voor het onderdeel business. 

Anders kijken

Als je iemand zoekt die naar je luistert, gedreven is en samen met jou de tanden zet in jouw uitdaging, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Juist als het moeilijk wordt, als je denkt dat je alle wegen al hebt bewandeld, ga ik ‘aan’. Ik kijk anders, krijg ik van veel mensen te horen. Het buiten de gebaande paden denken leverde mij eerder de Cultuurprijs van Rotterdam op. 

Wil je meer van mij weten? Bekijk dan mijn website: www.ansjel.nl 

Contactgegevens:

W: www.ansjel.nl
I: ansjelvanbrakel
M: info@ansjel.nl