Over NCSAH

Waar Rijkunst, Sport en Paardenwelzijn samengaan!

Maak kennis met ons team

NCSAH: de perfecte samensmelting van rijkunst, sport en welzijn

Met NCSAH leiden we de nieuwe generatie dressuurinstructeurs op met een hart voor paarden. Onder de vleugels van Grand Prix ruiter Bastiaan de Recht en Paardenarts Amber Koppen, biedt onze opleiding sinds 2011 een diepgaande kijk op harmonieuze paardentraining. Erkend door KNHS, ORUN & NOC*NSF, zetten we ons in voor een verantwoorde, plezierige benadering van de paardensport, met speciale aandacht voor training aan de hand.


Waarom we doen wat we doen.

Bastiaan de Recht en Amber Koppen zijn in 2011 gestart met de Neo-Classical School for the Art of Horsemanship (NCSAH). Het doel van deze school is kennis, kunde en inzichten verspreiden in de paardenwereld zodat er op een gezonde en  begripvolle wijze getraind en les gegeven kan worden, waarbij het fysieke en mentale welzijn van het paard in de training en paardenhouderij centraal staat. De NCSAH doet dit door middel van een professionele opleiding voor trainers en instructeurs. Het leren begrijpen van het paard, zijn bewegingen, zijn psyche, zijn gezondheid en de samenwerking tussen ruiter en paard staat centraal. Er wordt diep in gegaan op de biomechanica en functionele anatomie. De student wordt geleerd om verantwoorde en logische trainingsplannen te maken. Ook wordt er diep ingegaan op de mentale aspecten van ruiter en paard. Niet alleen leren de studenten hoe een paard "leert" en hoe en waarom een paard reageert zoals hij reageert. Ook wordt de student uitgedaagd zijn/haar eigen persoonlijkheid verder te ontwikkelen. Hoe meer zelfinzicht er is hoe beter een mens paarden en andere mensen kan leren begrijpen en hoe beter hij deze kan begeleiden. Het leren trainen van paarden en ze opleiden tot het hoogste niveau binnen de dressuur is wat de afgestudeerde kan volbrengen binnen het kader van fysieke en mentale mogelijkheden van het paard.

Onze docenten

Bastiaan de Recht

Met een diepgewortelde liefde en empathie voor paarden, vond Grand Prix ruiter Bastiaan de Recht zijn roeping in het harmonieus en bedachtzaam paardrijden. Zijn aanpak is stevig verankerd in kennis en begrip. In 2005 werd deze passie bekroond met de prestigieuze titel ‘Maestro’ in de klassieke rijkunst. Bastiaan heeft zich verder bekwaamd door trainingen bij gerenommeerde trainers zoals Richard Hinrichs, Marcus Nowotny (SRS), Florian Bacher (SRS), Tineke Bartels en Nicole Werner.

Met zowel een Maestro diploma als een ORUN diploma voor Instructeur Wedstrijdsport Dressuur Niveau 4 op zak, is Bastiaan een ware specialist in het werk aan de hand. Hij blinkt uit in het rijden met zowel barokke paarden als moderne sportpaarden op het hoogste wedstrijdniveau. Bas is auteur van meerdere boeken en heeft het hele opleidingsprogramma van de NCSAH geschreven. 

Amber Koppen

Amber Koppen staat bekend om haar deskundige begeleiding van sportpaarden op basis maar ook Topsportniveau in de disciplines  dressuur,  springen en reining. Ze heeft zelf Zware Tour gereden met haar merrie Chocolat gereden.

Naast haar opleiding als  erkend paardendierenarts, heeft Amber zich ook gespecialiseerd in  Chiropractie, Acupunctuur en Dry Needeling. Dankzij haar uitgebreide kennis over rijtechnieken en de fysieke impact daarvan op paarden, kan Amber als geen ander de knelpunten bij paarden analyseren en aanpakken. Ze is ook een ORUN 4 gecertificeerde Wedstrijd Sport Dressuur instructeur, waarmee ze haar expertise en passie voor de dressuursport compleet maakt.

Word jij de volgende erkend instructeur van de NCSAH?

Erkende NCSAH Instructeurs zijn instructeurs die minimaal een diploma Basic Instructor Classical Dressage hebben behaald en die jaarlijks bijscholing volgen om erkenning te behouden.

Vragen of onduidelijkheden?

Wij staan voor je klaar! Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden of onduidelijkheden weg te nemen.