Video Aspect Ratio: 4:1

De boeken van Bastiaan de Recht

'Bas omschrijft de dressuursport heel goed als "de kunst van het communiceren". Zijn omschrijving van dressuur als bewegingskunst en 'het zoeken naar een gemeenschappelijke taal' vind ik prachtig.' - Tineke Bartels 

Boek bestellen


Verbeter je paard, begin bij jezelf.

Dressuur is een kunst! Een bewegingskunst zoals dans of martial arts. Sterker nog, dressuur is van oorsprong een martial art. Maar bovenal is dressuur ook de kunst van het communiceren. Hoe preciezer jij met je lichaam signalen kan geven, hoe eerder er door het paard een 'taal' in herkend wordt. Samen moet je deze taal gaan ontwikkelen en spreken. De communicatie is namelijk niet eenzijdig. Het paard praat terug, ook via zijn lichaam. Het paard uit zich door middel van beweging en soms door middel van geluid. Het is dus ook zaak dat je als ruiter de signalen van jouw paard gaat begrijpen. Jij moet ook patronen in zijn signalen gaan ontdekken en uitzoeken waar die aan gekoppeld zijn. Ik vind dit echt geweldig!! Het proces waarin je de communicatie gaat leggen met je paard. 


Jij bent met je paard eigenlijk één geheel, één levend en bewegend organisme. Zorg dat je als ruiter niet de zwakste schakel bent in dit geheel. Het paard kan niet beter lopen dan dat jij kan rijden. Dus train bewust jezelf! - Bastiaan de Recht

Mooie woorden van lezers!

Fantastische inspiratie over de liefde tussen ruiter en paard. 
Het boek leest echt super fijn weg en ik heb echt veel nieuwe dingen geleerd over de verfijning van mijn rijden & communicatie.
Vivienne van Oosterum, lichte tour amazone 
Echt een musthave! 
Mooi en volledig boek. Mega veel waardevolle informatie, eigenlijk een musthave voor iedere paardenliefhebber.
Ansjel van Brakel, www.ansjel.nl
Geweldig boek
Bastiaan de Recht heeft twee prachtige naslagwerken geschreven waarin ook voor de zeer gevorderde amazone/ruiter nog genoeg aha momenten voorbij komen. Zeer mooi geïllustreerd en toegelicht met duidelijke voorbeelden.
Paulien Alberts, jurylid, GP amazone, instructrice

Rijd met logica en liefde!

€ 35,-
€ 27,50

Start vandaag met het verbeteren van jezelf! 

Dressuur is een manier om de communicatie tussen mens en paard zodanig te perfectioneren, dat we als ruiter de beweging van het paard kunnen bepalen. Laten we dus dressuur niet alleen zien als een sport, maar vooral ook als een kunst, waar zelfexpressie plaatsvindt door ruiter én paard! - Bas 


Leer ook alles over het verfijnen van jouw communicatie en jouw fysieke en mentale vaardigheden en neem vandaag nog de stap om het paardrijden te verbeteren! 

€ 35,-
€ 49,95

Vanuit de liefde van en voor het paard, hoop ik je te inspireren.

Zoek je afwisseling in je training? Wil je werken aan een beter contact met je paard? Wil je op een meer gelijkwaardige manier trainen? Wil je betere resultaten met je training behalen? Dan is dit boek van Maestro Bastiaan de Recht, voor jou een mooie start om daar mee te beginnen! ‘Dressuur op gelijke voet’ laat je zien hoe je een paard vanaf de grond op kan leiden tot het hoogste niveau. Via een logische opbouw worden alle onderdelen van de klassieke rijkunst behandeld. 

Wat kom je tegen in de boeken?

Hulpen

Hulpen zijn er om te helpen en om duidelijk te maken wat je wilt van een paard. Welke hulpen zijn er allemaal én hoe pas je ze correct toe?

Welke reacties verwacht en creëer je? 

Om iets in je systeem te krijgen, moet je het hebben beleefd, doorleefd en gevoeld. Dus wat verwacht en creëer je? 

Consequent & precies 

Consequent zijn geeft duidelijkheid en begrip. Begrip geeft rust en ontspanning. Hoe pas je dit goed toe voor / tijdens en na het rijden?

Rijbaanfiguren 

Belangrijk concept is dat een paard alleen maar richtgericht kan zijn, als hij ook voorwaarts gericht is. Hoe rijd je correcte rijbaanfiguren tijdens je training?

Aanleuning & nageeflijkheid

Aanleuning en nageeflijkheid zijn aspecten waaraan je altijd blijft werken en waar je ook elke training mee begint. Maar wat is het dan precies? 

Herhaling & patronen

Om iets te herkennen, moet je het herhalen. En door patronen creëer je helderheid in de communicatie naar het paard. 

Kleine stapjes maken

groot bereik.

Het motto 'Een beter paard begint bij jezelf.' wordt uitgewerkt aan de hand van de basis rijtechnieken. Of je nu een basisruiter of een Grand Prix ruiter bent, je groei zit in details en kleine stapjes voorwaarts. Het beter begrijpen en kunnen uitvoeren van de basis rijtechnieken maakt elke ruiter, op elk niveau een betere ruiter.

  • Vanuit logica, simpliciteit en biomechanica wordt de basis rijtechniek gedetailleerd uitgelegd 
  • De hoe, wat, wanneer en waarom worden daarbij telkens uitgebreid behandeld

Onderwerpen zoals: 

  • Aanleuning en nageeflijkheid
  • Rijbaanfiguren perfect rijden
  • Gedetailleerde hulpgeving
  • Het rijden van gangen en overgangen, schakelen en tempowisselingen

BOEK BESTELLEN

Vragen of onduidelijkheden?

Wij staan voor je klaar! Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden of onduidelijkheden weg te nemen.