Christien van den Brink

Christien van den Brink


Ik ben Christien van den Brink, 40 jaar en woonachtig in het mooie buitengebied van Epe. Samen met mijn twee paarden, vriend en hond genieten we van het buitenleven. Wat is er mooier dan met paard en hond door de bossen en heide te trekken? 

 

Al sinds mijn achtste heb ik het paardenvirus te pakken. Ooit begon ik op Manege De Burght in Barneveld. Al snel had ik niet genoeg aan de manegelessen en trok ik op de fiets door de omgeving op zoek naar paarden om bij te rijden. Ik kwam bij een aardige handelaar terecht waar ik jonge pony’s en paarden ben gaan inrijden. Ik verslond de Bit Magazine, De Hoefslag, en algauw ook de boeken van Klaus Ferdinand Hempfling. Van hem ging ik veel technieken uitproberen op de ‘probleem’paarden die ik op mijn pad tegenkwam. Daarna vond ik ook een bijbaantje bij Alex van Silfhout als zaterdagse stalhulp en algauw had ik daar ook een aantal paarden die ik dressuurmatig mocht trainen. 

 

Tijdens mijn studie en werk als journalist en communicatieadviseur woonde ik op meerdere plekken in de wereld (Jordanië, Mali, Senegal) en heb ik mijn paardenvirus in de ijskast gezet. Maar vijf jaar geleden is het weer begonnen nadat we in Nederland neerstreken. Binnen no-time twee eigen, jonge paarden en weer even fanatiek als vroeger. 

 

Ik ben mateloos gefascineerd door hoe een paard leert, wat hem/haar motiveert en waar hij/zij plezier van krijgt. Mijn opleiding BICD van de NCSAH hebben mij enorm geholpen om hierin verder te kijken en me ook te verdiepen in de biomechanica van paarden. Als ik die vier dingen begrijp, dan kan ik ze gaan inzetten om een training functioneel te maken. Bij mijn eigen cruzado hengst Nero komen die vier elementen goed samen in het bos. Voor hem is een breed, natgeregend, zandpad een perfecte omgeving voor het rijden van een schouderbinnenwaarts (of een uitgestrekte galop natuurlijkJ) .

 

Ik help combinaties graag met het uitstippelen van een training die motiverend, uitdagend, functioneel en plezierig is, voor zowel paard als ruiter. 

Contactgegevens:

christienvandenbrink@gmail.com

Whatsapp 0627968856.