Lisa van Gils

Hallo!

Mijn naam is Lisa van Gils, ik ben 23 jaar en kom uit Breda, Noord-Brabant. Aan huis heb ik mijn eigen kleinschalige dressuurstal/fokkerij met Friese paarden. Naast dat ik dagelijks op het paard te vinden ben, werk ik ook als adviseur ruimtelijke ordening voor de hippische sector. Al vanaf kleins af aan, ben ik een echte paardenfreak. Dat kan ook niet anders als de manege 300 meter van je huis gelegen is. Het pony knuffelen zat er dan ook al vroeg in.

Ongeveer een jaar of 9 geleden kreeg ik een pony, Messi. Door hem is mijn liefde voor de wedstrijdsport ontstaan. Niets was ons te gek, dressuur, eventing, you name it. Helaas kwam er op 18 jarige leeftijd een einde aan mijn pony tijd, en heb ik de keuze gemaakt om mezelf volledig op de dressuursport te gaan richten. 1,5 jaar na de komst van Messi kochten wij Bente, een Friese merrie van 8, voor mijn vader om mee naar het bos te gaan. Ik was zo’n fan van haar dat mijn eerste eigen paard ook een Fries werd.

Ondertussen zijn mijn ambities en doelen flink veranderd vergeleken met 5 jaar geleden. Zo heb ik met Bente mijn eerste veulen gefokt, Zazu van ’t Ruyterbosch. En heb ik Wille & Quinty toe mogen voegen aan mijn team. In 2022 ben ik begonnen met het Basic Traject van de NCSAH, ondertussen heb ik deze ook afgerond. Onder het mom van “je bent nooit uitgeleerd”, ben ik in 2023 gestart met het Sportfase A Traject.

In de toekomst hoop ik nog veel mooie successen te mogen behalen in de wedstrijdsport, leuke talentvolle Friese paarden te kunnen fokken, en natuurlijk veel combinaties te kunnen helpen op weg naar hun dromen en doelen.

Mijn missie:

Om samen met ambitieuze ruiters/amazones hun dromen in de wedstrijdsport te verwezenlijken door middel van het aanleggen van een goede fundering waarop verder gebouwd kan worden.

Mocht je interesse hebben? Check dan mijn instagram: @ruyterbosch_equine & een e-mail naar ruyterboschequine@gmail.com voor de mogelijkheden.

Tot snel!

Contactgegevens:

instagram: @ruyterbosch_equine

e-mail: ruyterboschequine@gmail.com