Petra Smit

Ik ben Petra Smit en woon in Wijdenes, vlakbij Hoorn, alwaar ik aan huis een gezellige kleinschalige prive-pensionstal run. Deze locatie is tevens een leslocatie van het NCSAH voor de modules, Werken aan de hand en longeren. Met mijn friese ruin Melle zijn we momenteel ZZLicht startgerechtigd.

Momenteel ben ik bezig met het 4e opleidingsjaar van de NCSAH. Na het behalen van het diploma Basic trainer en Instructor, heb ik dit jaar (2018) het examen voor;

  • Sportinstructor Classical Dressage en
  • Orun Instructeur wedstrijdsport dressuur, niveau 4 , succesvol afgerond.

In het basistraject van de NCSAH ben ik docent op de locatie Leidschendam. Vol enthousiasme en passie help ik studenten in hun opleiding naar Basic trainer en Instructor. Verder  geef ik instructie aan combinaties tm ZZlicht niveau. Daarnaast ben ik gediplomeerd KNHS jurylid tot en met M2 niveau, en ben daar vooral in de weekenden druk mee. Voor het bijhouden van de licentie volg ik vele bijscholingen bij de KNHS.

De school is een echte eye-opener voor mensen die op een verantwoorde en paardvriendelijke manier hun paard willen trainen. In de training is het uitgangspunt datgene te trainen wat een  paard zowel fysiek als mentaal aankan. De studenten leren  de dressuuroefeningen tot het hoogste niveau, te analyseren en continue redenerend vanuit de biomechanica van het paard .

Het gaat hier over kennis en inzicht in het bewegingsapparaat van het paard. Daarnaast is er ruime aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de ruiter zelf .

Naast de klassieke rijkunst heb ik ook een passie voor het coachen van mens en paard. Daarvoor heb ik de Q4horse Profile Coach opleiding en paardencoach opleiding 3PK Kennishuis afgerond. Deze helpen om inzicht te krijgen in jouw voorkeursgedrag en dat van je paard, en leer je heel veel over jezelf, het spiegelen van je paad, en de dingen waar je met je paard tegenaan kan lopen en helpt je absoluut veel effectiever te trainen en je paard te begrijpen.

Bij Trainingscentrum Annemarie van der Toorn, volgde ik  opleidingen en modules  over het natuurlijke gedrag van paarden. Ook ben ik in het bezit van Instructeursdiploma  Centered Riding, wat een mooie aanvulling is voor met name de houding en zit.

Kortom een fijne diversiteit aan kennis en ervaring opgedaan waarmee ik heel graag mens en paard verder help, om vooral het paard beter te leren kennen in gedrag en functioneel en verantwoord te kunnen trainen, om zo uiteindelijk een happy athlete te worden.

Dat is mijn passie!

En zoals Amber en Bas altijd zeggen: Teamwork makes the dream work! Dus wil je je paard functioneel en verantwoord trainen, mooier in zijn beweging en bespiering laten worden, en waarbij je paard gezond en blij blijft?

Neem contact op met een NCSAH instructeur, wij helpen u graag!

Contactgegevens:

Kerkbuurt 23
1608Ek Wijdenes

06-52428930
Pj.smit@hetnet.nl