Anneloes Borneman

Hallo, ik ben Anneloes Borneman. In 2012 ben ik gestart met de eigenarencursus, die de NCSAH destijds organiseerde voor eigenaren die meer wilden leren over de juiste training van hun paard. Ik had me hiervoor verdiept in de communicatie met paarden, maar wilde dit graag integreren in de fysieke training van een paard. Hiervoor was ik op de NCSAH op de juiste plek.
Maar ja… over een correcte fysieke én mentale training van je paard ben je nooit uitgeleerd!

Dus, inmiddels ben ik met mijn paard Duc ingestroomd in de opleiding.

In december 2013 ben ik geslaagd voor het examen tot Basic Trainer en Instructor. En in april 2016 heb ik met hem zowel mijn diploma tot School Trainer als School Instructor behaald. Dit betekent -simpel gezegd- dat ik paarden en hun eigenaren kan begeleiden tot en met Z2-niveau.

Tijdens de opleiding heb ik een voorliefde gekregen voor het werk vanaf de grond: ik zie dat de paarden vaak plezier hebben in het werk aan de hand, (functioneel) longeren en het lange teugel werk. Het trainen van een paard zonder belasting van zijn rug door ruitergewicht kan zeer zinvol zijn. Niet alleen voor jonge of revaliderende paarden, maar ook voor paarden die op hoger dressuurmatig niveau worden gereden, en bijvoorbeeld de piaffe of passage aan mogen leren.
Voor dit werk heb in april 2015 mijn ‘Work on Hand’ diploma behaald.

Ik vind het belangrijk om in mijn lessen de juiste begeleiding te kunnen bieden. Ik hoor graag van de eigenaar van het paard wat zijn/haar wensen zijn en bespreek wat haalbaar is voor het paard en de combinatie. Maar soms kan ik dat niet alleen, dus als het nodig is bespreek ik graag met je wat een specialist voor je kan betekenen. Denk bijvoorbeeld aan de juiste zadelpasser, een chiropractor, gebitsverzorger, hoefsmid, enz. We willen allemaal het beste voor ons paard, en ik denk dat het daarbij belangrijk is dat we met de juiste mensen kunnen samenwerken.

Naast mijn werk als instructeur ben ik ook logopediste. Ik leg dan ook graag aan de jonge kinderen uit hoe zij hun paard kunnen trainen, in voor hen begrijpelijke taal. Een goed begin is immers het halve werk!
Het doel van mijn lessen is de combinatie te laten groeien. We kijken samen naar de mogelijkheden van het paard, of we ons hierbij nou richten op dressuurmatige oefeningen, fysieke training of bijvoorbeeld het lange teugelwerk. We streven altijd naar harmonie en ‘logisch paardrijden’.

Contactgegevens:

Anneloes Borneman
Moerheimstraat 90, 7701CH Dedemsvaart
+31 6 43 48 58 92
bornemananneloes@gmail.com