Dana van Rijn

Mijn naam is Dana van Rijn en ik woon in Zoeterwoude. Van jongs af aan heb ik een grote passie voor paarden en ben op mijn 8e begonnen met paardrijden.

Ik heb 2 paarden: Zepp, een 13 jarige ruin, die ik zelf heb opgeleid en waarmee ik nu ZZ zwaar startgerechtigd ben en Hellen Tetti, een 5 jarige merrie, die ik ook zelf aan het opleiden ben.

Na de middelbare school heb ik de MBO opleiding Paardensport en Management niveau 4 gedaan en hier ook mijn Orun basis diploma behaald.

Tijdens deze opleiding heb ik bij veel bedrijven stage gelopen en veel geleerd en gezien, ook hoe het niet moet.

Mede hierdoor en de fysieke problemen waar ik met Zepp tegenaan liep ben ik in contact gekomen met Amber Koppen en enthousiast geworden voor de opleidingen van de NCSAH.

In 2015 ben ik met de opleiding gestart en inmiddels heb ik mijn diploma’s “Basic Trainer & Instructor” en “Sports Instructor Classical Dressage” behaald.

Komend jaar start ik met het 4e jaar “Trainer Classical Dressage” waar ik mij verder wil ontwikkelen en mijn kennis en vaardigheden in het lesgeven, het trainen van paarden en de anatomie en biomechanica wil vergroten.

In mijn lessen en trainingen vind ik het belangrijk dat de basis goed voor elkaar is en dat de ruiter daar ook zelfverzekerd over is, als er onverhoopt iets mis gaat kan de ruiter hier altijd op terug vallen en van daaruit weer opnieuw beginnen.

Verder vind ik het belangrijk dat er harmonie en begrip is tussen ruiter en paard en dat er getraind wordt binnen de fysieke en mentale mogelijkheden van zowel ruiter als paard.

Ook afwisseling in de trainingen, zoals werk aan de hand, longeren, balkjes lopen en buiten-/bosritjes zijn erg belangrijk , dit houdt ruiter en paard fris en gemotiveerd waardoor er meer plezier en betere resultaten zullen ontstaan.

Ben je nieuwsgierig geworden en/of wil je een les afspreken? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Dana van Rijn

Contactgegevens:

Tel: 06-20710964

Email: dana.vanrijn@hotmail.com