Hedwina Hendriks

Welkom bij Paardencoaching en Training bij Hedwina!

Als instructeur leg ik veel nadruk op de ruiter en het biomechanische aspect van het paard. Mijn passie ligt in het continu blijven leren en het delen van mijn kennis en ervaring met zowel de paarden als de mensen die ik train.

Mijn instructeurs reis begon in 2015 toen ik mijn ORUN 2 behaalde tijdens de paardenhouderij opleiding die ik volgde. Vervolgens heb ik in Australië Endurance paarden getraind, een tak van sport die ik daarvoor nog niet echt kende. Terug in Nederland kwam mijn dressuurpaard Ibiza op mijn pad, al snel merkte ik dat ik nog veel puzzelstukjes miste in mijn training. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die mij verder kon helpen op het gebied van training en instructie.

In mei 2023 heb ik met veel plezier mijn BICD diploma behaald en ben ik direct gestart met het Sport fase A traject. Momenteel volg ik ook de opleiding tot werken aan de hand instructeur. Bij de NCSAH heb ik het afgelopen jaar ontzettend veel geleerd en ik geniet van het delen van mijn opgedane kennis en ervaring met anderen.

Naast mijn werkzaamheden als instructeur ben ik ook opgeleid als paardencoach, wat goed van pas komt bij ruiters die het wat spannend vinden of bij andere aspecten waarbij extra begeleiding gewenst is. Ik vind het fantastisch om anderen te zien groeien en ontwikkelen en ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die ik heb gehad.

Mijn doel als instructeur is om jou te inspireren en te motiveren om het beste uit jezelf en je paard te halen. Samen streven we ernaar om plezier te hebben in het trainen en te genieten van de tijd met je paard, terwijl jouw paard ook blij en gezond blijft. Ik sta klaar om jou te ondersteunen in jouw persoonlijke ontwikkeling en groei met jouw paard.

Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan en te zien welke prachtige mogelijkheden de toekomst nog voor ons in petto heeft. Neem gerust contact met me op om te ontdekken hoe ik jou kan helpen op jouw paardenavontuur!