Irma Vink

Sinds mei 2022 is Irma Vink gediplomeerd BICD Basic Instructor Classical Dressage. In juli start ze met het Sport traject bij de NCSAH.

De liefde voor paarden vond Irma op jonge leeftijd, vanaf haar eerste paardrijles op zesjarige leeftijd was ze verkocht. In de afgelopen jaren heeft ze zich ontwikkeld tot competitieve ruiter en traint ze haar eigen paarden. Irma heeft 2 paarden, met haar fjord Hjirre rijdt ze Z-dressuur. Met haar Cruzado Valeroso traint ze richting de wedstrijden. Het welzijn van haar paarden staat voorop, ze worden 24/7 buiten gehouden en er is veel aandacht voor een optimaal management.

Door de vraag van anderen om te helpen en te coachen is het balletje gaan rollen, zo was de opleiding aan het NCSAH een logisch vervolg. Irma zet zich in om het huidige beeld van de paardensport te verbeteren, door haar kennis te delen met anderen en zo het welzijn van de paarden voorop te zetten.

Irma heeft uitgebreide kennis van biomechanica en kennis over hoe een paard leert. Vanuit deze kennis gaat ze jou begeleiden bij het effectief trainen van je paard. Hoe ziet een goed trainingsplan voor jullie als combinatie eruit, waarom doe je welke oefeningen en hoe voer je deze oefeningen correct uit.

Wat Irma onderscheid van andere instructeurs is dat jouw vraag en wens als vertrekpunt wordt gesteld voor de lessen. Zo begint ze altijd met een kennismaking met ruiter en paard, om vervolgens de vraag in kaart te brengen en een individueel plan te maken, gericht op jouw paard en situatie.

Zoals Irma zelf zegt: “Samen kijken we naar je vraag en maken we een plan. Mijn lessen zijn geslaagd wanneer jij na afloop de handvatten hebt om zelf aan de slag te kunnen gaan en de tips en tricks zelf in praktijk te kunnen brengen.”

Wat kun je van de lessen bij Irma verwachten:

  • De drie-eenheid vindt Irma onwijs belangrijk, het moet klikken tussen ruiter, instructeur én paard.
  • Een duidelijk leerplan wordt opgesteld, om naar jouw individuele doel te werken. Uiteraard wordt leerplan bijgesteld indien nodig. Het doel bepaal jij, je bent welkom met elk doel. Of dat nu is je paard gezond houden, samen met je paard weer vertrouwen en plezier krijgen of het trainen naar wedstrijden toe.
  • Vanuit passie voor de paardensport begeleidt Irma je, hierdoor klikt het goed met mensen die zelf ook vanuit theoretische onderbouwing en handzame opdrachten willen en kunnen werken.
  • Lessen duren 45 minuten, wekelijks, tweewekelijks of maandelijks
  • Lessen kunnen in overleg gepland worden in de avonduren of in de weekenden. Regio Woerden (max. +20 min.)
  • Irma geeft les met instructieset met terugpraatfunctie. Er is ook een meeluister set aanwezig voor de toeschouwer.
  • Irma geeft les vanwege haar passie voor paarden, vanwege haar vaste fulltime baan in een ander werkveld waar ze ook met heel veel plezier werkt, heeft ze plek voor een beperkt aantal lesmomenten in de week.

Contactgegevens:

irmavink@me.com

06-51485653