Karin Schraa

Ik ben Karin Schraa en heb samen met mijn echtgenoot Tjeerd een pensionstal in Sondel, nabij Lemmer in ZW Friesland. Sinds 2015 ben ik docent bij de NCSAH. Twee jaar daarvoor begon ik met de opleiding en heb in die tijd mijn Basis en School diploma’s en het Work in Hand diploma gehaald. Later volgde nog het Orun 4 Sporthorse Instructor CD.

Als kind opgegroeid met paarden, en na een uitstap in de western discipline reining, ben ik weer teruggegaan naar de dressuur. Tijdens de westernperiode hebben we ook zo’n 12 jaar Quarters Horses gefokt die we zelf beleerden. Ik heb meerder paarden naar het Z gereden en heb op dit moment een 7-jarige kwpn merrie in opleiding.

Als docent ben ik zowel actief in het Basis traject als in de vervolgopleiding Sport AB en geef ik Werk aan de Hand modules.

Vanaf jongs af ben ik op zoek naar harmonie tussen mens en paard. Eerst met de pony en het paard thuis, waar ik mee ben opgegroeid. Wedstrijden rijden werd afgewisseld met bos- en strandritten zonder zadel en alleen op een halster. Later zocht ik de harmonie in het western rijden, in theorie is die rijstijl heel mooi, maar de praktijk is weerbarstiger.

En in die zoektocht naar harmonie vond ik mijn weg naar de NCSAH. Het beeld wat ik voor ogen heb, laat zich het best omschrijven als ‘het fijne rijden’. Mijn paard en ik, beide met plezier aan het werk, ontspannen werken aan mooiere balans en een mooier paard!

Ik wil je graag ondersteunen bij jouw doel om je paard op te leiden tot een mooi bewegend, swingend dressuurpaard! Harmonie tussen mens en paard is wat we allemaal nastreven, dat bindt ons.

Om met je paard een gesteld doel te bereiken moet het hele plaatje kloppen: voeding, huisvesting, sociaal contact, hoef- en gebitsverzorging, omgang vanaf de grond, passend zadel, correct rijden. Ik kan je hierin adviseren en begeleiden!