Manon Engelbert

Mijn naam is Manon Engelbert, mijn liefde voor paarden kreeg ik van jongs af mee.

Op mijn 21ste kocht ik mijn eigen paard Gabriëlla (geboren op: 23-04-2010), een zwarte Friese merrie van toen net 4 jaar. Samen met Gabriëlla ben ik op zoek gegaan naar een betere manier van trainen in de dressuur sport. Correct lichaamsgebruik en dynamisch trainen staan hierbij voorop, Daarbij wil ik graag de juiste kennis doorgeven aan andere ruiters. In 2019 heb ik mijn eerste diploma’s behaald op het gebied van grondwerk en Guasha therapie.

Toen ik hoorde over de werking van Guasha,  wilde ik hier gelijk meer over weten.

Door veel spierspanning en stress zaten mijn nek, schouders en gehele rug vaker goed vast. Hierdoor had ik regelmatig last van hoofdpijnklachten en blaasontsteking. Door Guasha preventief in te zetten, verdwenen mijn klachten.

De combinatie Guasha en dressuur training vanaf de grond is voor mij en mijn paard Gabriëlla niet meer weg te denken. Gabriëlla kan heel goed compenseren in haar lijf. Met deze combinatie kan ik haar beter begeleiden. Gabriëlla zet makkelijk haar lage hals vast en is heel lenig in haar hals, daarbij stuwt ze ook graag. Haar lichaamsbouw(fries) maakt dit ook niet makkelijker. Voor ons is deze combinatie dus ontzettend belangrijk voor een correcte lichaamsgebruik, zodat Gabriëlla mijn ruiter gewicht goed kan dragen en haar lichaam nog lang mee kan gaan.

Door de nauwe samenwerking tussen paardenliefhebbers en paard, beïnvloede de blokkades elkaar. Kleine blokkades kunnen grote gevolgen hebben. Van problemen in je dagelijkse omgang, maar er kunnen ook rij technische problemen ontstaan.

in 2021 ben ik gestart met een hippische beroepsopleiding bij de NCSAH en heb ik in mei 2022 mijn BICD Diploma behaald. Aangezien ik graag studeer en wil blijven ontwikkelen als ruiter, maar ook als instructeur, ga ik mij verder specialiseren in werken aan de hand en stroom ik door naar het sporttraject 2022/2023. Daarnaast ben ik ook in het bezit van een aspirant ORUN diploma

Mijn missie is:
Op een harmonieuze wijze mens en paard in balans te brengen. De juiste kennis en inzichten over te brengen. Het bewuster, dynamischer en functioneler trainen van je paard.
Dit doe ik middels het geven van lessen en Guasha behandelingen.
Daarnaast geef ik ook workshops en clinics.

Voor meer informatie  kun  je  een kijkje nemen op  mijn  website: www.manonengelbert.com

Contactgegevens:

Manon Engelbert Trainer, Instructie & Guasha
Vroenhof 51
6301 KE, Valkenburg a/d Geul

Webstie : www.manonengelbert.com
Tel : 0610617144
E-mail: info@manonengelbert.com