Rosanne Schalkwijk

Ik ben Rosanne Schalkwijk en ik ben een erkend NCSAH instructeur.

Door mijn opleiding aan de NCSAH ben ik anders naar paarden gaan leren kijken. Ik heb veel inzicht gekregen in de biomechanica van het paard.

Biomechanica & functionele anatomie vormen dan ook het uitgangspunt in mijn lessen. Het op een juiste manier trainen van je paard werkt namelijk preventief ter voorkoming van vele blessures zoals overbelasting en/of compensatie. Het is dan ook aan ons als ruiter/trainer, de taak om te zorgen dat het paard gezond is en ons kan blijven dragen om erop te kunnen rijden.

In mijn lessen leert de ruiter dan ook om op een gezonde wijze zijn paard te trainen. Ook behoort vrijblijvend voedingsadvies tot de mogelijkheid. Een gezond (sport) paard begint namelijk bij gezonde voeding.

Als een paard op de juiste wijze wordt getraind en hij krijgt gezonde voeding binnen, waardoor het voor het paard makkelijker wordt gemaakt in de taken die er van hem verlangt worden, verbetert dit het welzijn. Het resultaat: ruiter & paard kunnen zich dan met plezier ontwikkelen. Er ontstaat een goede communicatie tussen ruiter & paard met wederzijds vertrouwen. Als alle voorwaarden kloppen ( o.a. ook huisvesting, sociaal contact, hoef- en gebitsverzorging, een passend zadel ) wordt het rijden met je paard heel harmonieus en worden jullie echt een team.

Naast de rijlessen kun je bij mij ook terecht voor zitles, longeerles of werk aan de hand les.  Tijdens de werk aan de hand les train je je paard zonder belasting van ruitergewicht op zijn rug. Dit kan zeer functioneel zijn, niet alleen voor de afwisseling in het werk maar ook voor bijvoorbeeld jonge paarden die sterker gemaakt moeten worden en/of ter voorbereiding van het zadelmak maken.
Voor paarden die moeten revalideren kan werk aan de hand ook zeer nuttig en functioneel zijn.

Door je paard systematisch te trainen vanaf de grond kun je je paard sterker maken, gymnastiseren en werken aan de motoriek.

In mijn lesgeven maak ik gebruik van een Whis instructieset. Zo kun je mij in de hele bak goed horen. De ervaring leert dat dit erg prettig werkt.

Ik geef les in de regio: ‘t Gooi.

Ben je benieuwd naar mijn manier van lesgeven? Maak dan nu een afspraak via de email of de telefoon zodat we binnenkort samen aan de slag kunnen gaan.


Contactgegevens:

Rosanne Schalkwijk
Telefoon: 0611010026
E-mail: info@equipassion.nl
Website: www.equipassion.nl
www.facebook.com/equipassion
Diploma: Basic Trainer & Instructor